Spice Mantraa Restaurant & NOAA Social Dining (Interior)

Interior played an important role in Spice Mantraa Restaurant & NOAA Social Dining design, we introduced color, pattern, and festive shade to achieve a space experience that we’d like to create. Color; inspired by colorful spices of India; we brought natural and earthy color such as red, orange, yellow, and green. Its being applied on the ceiling of Spice Mantraa, where we installed a natural waving bamboo rolls, soft furnishing of dining chairs, and the tablecloth. Pattern; we decided to only use one pattern, which is a star anise with thoughtful consideration. The black steel and clear glass created a strong line to the space, we’d like to keep the overall space not too busy and in harmony with one another. To bring a festive shade, we used brass and copper, both shines like a grand festival. We used brass on bar backdrop wall, on stairs pendant, on hanging light in Spice Mantraa, and on decorative light in Noaa Social Dining.

Project Data

  • Location: Petitenget, Bali

  • Building Area: 845 m²

Project Coordinator

  • Gathi Subekti

Project Architect

  • Wachyu Nugraha

Interior Partner

  • Rieky Sunur

  • Mala Silviani

Structure Consultant

  • Anscon Consultant & Engineering

MEP Consultant

  • A-MEP Design

Lighting Designer

  • Mira Franciska Sofjan

Drafter

  • Muhammad Suryadin

Photograper

  • KIE Photography